torsdag den 31. maj 2012

En hilsen fra fortiden

I dag er jeg blevet færdig udlært som dyrepasser og i den forbindelse holdt jeg afslutning på min arbejdsplads. Det kastede en masse lækre gaver af sig, som i den grad passede ind i mit kreative og madglade sind og som I nok skal få at se senere. Men specielt en gave rørte mig dybt i hjertet.

En af mine tidligere kollegaer tog for et år siden et stort skridt ved at sige sit gode job op for at satse på mere tid med sine børn og hjælpe til i mandens firma. Hun virker til at trives i sit nye liv og i dag satte hun tid af til at komme og fejre mig, så jeg kunne komme godt ud i den virkelige verden. 

Med sig havde hun sammen med en anden kollega en kurv fuld af lækre ting. Ud over en smuk blå orkidé og lækker the og chokolade var kurven fuld af diverse garn- og sytrådsrester, samt en bøtte med en masse knapper i alle størrelser. Hun sagde, at der lå endnu en overraskelse i bunden, som jeg først måtte lede efter, når jeg kom hjem. 





Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem var at rode kurven igennem og i bunden fandt jeg den skønne gamle bog med hækleteknikker. Alle, der følger lidt med på bloggen, ved, at jeg elsker at hækle, men det mest rørende var den historie, hun havde skrevet inde i bogen; Alle de krea-ting jeg havde fået havde tilhørt hendes elskede mormor, som desværre døde for mange år siden. Min kollega havde gemt alle tingene, men havde ikke selv fået dem brugt. Som hun skrev, var det nu tid til at få ryddet op både på loftet og i sjælen, men hun nænnede ikke bare at smide det ud. Derfor har hun givet det til mig. Og jeg skal gøre mit allerbedste for gøre mormor ære og lave nogle fine ting. 

Jeg blev enormt rørt af historien og føler mig heldig over at have så betænksomme mennesker i mit liv.   


tirsdag den 29. maj 2012

Tørklæde

En af mine virkelig gode veninder har fødselsdag idag. 

For lang tid siden spurgte hun mig, om jeg ikke kunne lave et varmt tube-tørklæde til hende. Jeg var ikke helt sikker på, om hun mente det eller om det var sagt i sjov, men jeg tog chancen og gik i gang med strikkepindene. Og hun blev glad for resultatet (hun havde nemlig ment det!).


I perioder lå det bare og ventede, fordi jeg ikke rigtigt havde tid til at færdiggøre det. 
Men det nåede lige at blive færdig til tiden. Og jeg synes, at de søde små sommerfugle giver et fint finish. 
- Og nu er det endda lige før at vejret passer til tørklæde igen! Øv!

lørdag den 26. maj 2012

Rabarbersaft

Min svigermor er leveringsdygtig i rabarber til storbylejligheden, så vi også her kan mærke smagen af sommer.

Jeg elsker rabarber i alle former og denne gang ville jeg prøve at lave saft af det.




Saften får en smuk lyserød farve.

Jeg har brugt min svige-søs' opskrift, som er super nem og smager himmelsk.

Se hvad jeg har vundet... for længe siden

For en del tid siden var jeg så heldig at vinde en give away hos Fru Fausing og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at hente min gave. 

Denne mega lækre gummi taske, som er ligeså cool i virkeligheden, som jeg havde håbet.




Og minsandten om ikke hun havde en lille ekstra taske til mig også. Hun er en darling! Jeg synes, at den er super fed med de orange detaljer, der lyser op.



Tusind tak for gaverne Elisabeth.

onsdag den 23. maj 2012

Solen er min ven

... men den stjæler altså også en del af den tid, jeg normalt ville bruge på kreative ting. Men okay... jeg klager ikke. Solen må gerne blive - de andre projekter kan sagtens vente til en regnvejrsdag!

Jeg havde fri de to første dage i denne uge og jeg nød i den grad at sidde lige midt i solen og få ladet mit batteri op med ny solenergi. Som et afbræk kom jeg dog lige til at smutte forbi SG og blev ramt af "det-koster-jo-ingen-penge" feberen. Udbyttet blev dette og jeg føler bestemt ikke, at jeg kunne have levet videre uden en eneste af tingene;




Min altan har længe ventet på, at jeg skulle så lidt i kasser og krukker, så vi kan få lidt lækkert i løbet af sommeren. Det har der nu været tid til og så har jeg endda kunne nyde solen, mens jeg gik og plantede. Smart! Der er kommet bønner i altankasserne og radiser og persille i små krukker, dåser og hvad jeg ellers kunne finde! 




fredag den 18. maj 2012

Impuls cover

I går passede Charlotte og jeg (og vores mænd) vores søde niece. Hun er en skøn krudtugle på 2 år, så vi sad ikke meget stille. Dagen blev brugt i Dyrehaven, hvor vi gemte os bag store træer, så hjorte og løb op og ned ad bakker!

Da lillepigen sov og drengene var taget på fisketur, fik Charlotte og jeg lidt krea tid og det blev til dette cover til hendes nye smartphone! 




Det tog mig ikke lang tid at lave, og for sådan en "det-laver-jeg-da-lige-kl-22"- ting, synes jeg faktisk, at det blev meget fint. Og så fandt jeg lige endnu en anvendelse til de søde sommerfugle!

Dagen i dag er mest gået med afslapning og en enkelt lille shoppe- tur. Og selvfølgelig kom jeg hjem med lidt til kreaskabet. Det er da utroligt, som den her hobby griber om sig!


mandag den 14. maj 2012

Citrontærte med marengs

I går havde vi besøg af nogle af vores rigtig gode venner, og jeg havde god tid til at gøre lidt ekstra ud af desserten. 

Valget faldt derfor på denne citrontærte med marengs, som skal bages over tre omgange, men bestemt er alt besværet værd. Lagene består af sprød mørdej i bunden, blød citroncreme i midten og sød marengs på toppen. Den smager himmelsk. Både sødt og syrligt, samtidig med at den er cremet.

Mums!



Opskriften er tyvstjålet fra Price brødrene, som jo bare er geniale! Punktum!

søndag den 13. maj 2012

Mors dag

Jeg har jo ingen børn og man skulle derfor tro, at jeg levede i den omvendte verden! 

Min søde mor har nemlig ribbet et helt supermarked for bomuldsgarn - og det var alt sammen til mig. Mine fingre kribler for at komme i gang med at bruge løs af alle herlighederne. Jamen er hun da ikke skøn! 




 Generelt må jeg sige, at der er mange, der tænker på mig og mine kreative ideer; Min svigermor har været leveringsdygtig i skønne friske rabarber, som jeg straks vil putte i en lækker chokoladekage i starten af næste uge. 




Min svigerfar har brugt tid på at sidde og nippe dims'er af en masse øldåser (fra øl han ikke engang selv har drukket) for, at jeg på et senere tidspunkt kan hækle dem sammen til en lille taske.


Heldige, heldige mig. Elsker bare min skønne familie!

lørdag den 12. maj 2012

Mere kage

Så blev det kage tid igen. Denne gang var det en sød kollega, der havde brug for nogle kager til hendes datters konfirmation i dag.




Resultatet blev to kager, der er nogenlunde ens - bortset fra størrelsen.

Jeg fik hjælp af Charlotte med at lave alle blomsterne i går aftes - ellers var min tålmodighed nok gået en laaaang tur.

Kagerne består af kakaobunde og henholdsvis lime- og skovbær mousse.

torsdag den 10. maj 2012

Det summer...

I øjeblikket er jeg totalt vild med at hækle disse super søde sommerfugle, som Rikke har lavet en nem DIY til. 



Sommerfuglene kan varieres i en uendelighed af farver og vil pynte alle steder. Lige præcis disse sommerfugle, tror jeg, skal bruges til at pynte på et strikket tørklæde.

onsdag den 9. maj 2012

Liv

Jeg forbløffes ofte over, hvor lidt der skal til for at skabe liv. 

I weekenden dryssede jeg karsefrø på lidt vat og gav det lidt vand og nu 3 dage efter ser det sådan ud;


Det er da skønt, at der ikke skal mere til for at noget kan vokse! - Og så smager det jo tilmed godt. 

mandag den 7. maj 2012

Når tiden er knap

... og det synes jeg tit, at den er - og jeg har ikke en gang nogle børn!

Det kan derfor være smart at ligge inde med nogle små kreative projekter, der liiiige er nok til, at man får stillet sin værste krea -trang, men samtidig ikke er noget, der tager oceaner af tid. 

Det kunne f.eks. være forskellige måder at pynte og udnytte brugte konservesdåser. 
Her er det en tundåse, der er blevet lavet om til planteskål med karse.


Eller som her hvor dåserne fra de flåede tomater pynter i vindueskarmen. Måske en lille blomst i dem ville være sødt.


Denne blev straks brugt til opbevaring af rod på skrivebordet.


Og vupti så blev to tomatpuré dåser til to små lysestager.


Man kan også pimpe sine fyrfadslys op ved at putte lidt markeringstape rundt om. 


Det bedste ved det hele er, at intet af det har kostet noget særligt og at det let kan skiftes ud med noget nyt og mere spændende en anden dag, man kun lige har et enkelt lille krea-øjeblik!

lørdag den 5. maj 2012

En gammel klassiker

Charlotte spurgte mig for noget tid siden, om jeg ville hækle et par grydelapper til hende (og hendes kæreste). Og det ville jeg da vildt gerne! Jo mere hækleri til mig des bedre. 

Og her er så resultatet;



Jeg har ikke fulgt nogen speciel opskrift, for det er bare fastmasker i rækker x 4 (idet de er lagt dobbelt for at varmebeskytte bedre) og så er de samlet to og to med fastmasker og til sidst har jeg lavet musetakker som kant. Mere simpelt kan det næsten ikke blive!


fredag den 4. maj 2012

Sofa-hygge

Eftersom vejret er skiftet og ikke længere indbyder til ophold på altanen, har den fede hunkat og jeg indtaget sofaen.



Hun for at sove og jeg for at hækle grydelapper til søde Charlotte!

Nyt look

Nogle gange bliver jeg træt at se på dette samme igen og igen - og nu gik det altså lige ud over bloggen!

Jeg tror, at jeg den næste tid vil lege lidt med designet for at finde det udtryk, der passer bedst til mig. Så bær over med at der ser lidt forandringer herinde fra tid til anden!

tirsdag den 1. maj 2012

Halskæde

For noget tid siden fik jeg denne lækre halskæde af min svigerinde og hendes søde familie. Hun havde selv lavet halskæden og hun havde vedlagt noget materiale fra der, hvor hun havde købt tingene til den. 

Jeg synes, at halskæde er super fin med sit enkle udtryk og den er SÅ meget mig. 





Samtidig satte det jo selvfølgelig kreative ideer i hovedet på mig og jeg skal da helt sikkert selv i gang med smykkeproduktionen en dag, der bliver plads i mit hoved til også at rumme det. Er der andre af Jer, der har erfaring med at lave Jeres egne smykker? Er der nogle faldgruber, jeg skal undgå?